top of page

Donderdag 29 september 2011 Ontdek EHEC


Wetenschappelijke speurtocht door Prof. dr. Alexander Friedrich


Restaurant De Oude Drukkerij, Vijhestraat 3 Harderwijk

Presentatie: Jan Douwe Kroeske

Aanvang: 19.30 uur / Toegang gratis
 

Krant | Foto's - (fotografie: Han Zadelhoff)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen voorjaar zijn met name in Duitsland veel mensen ziek geworden door besmetting van de EHEC-bacterie. Sommigen van hen overleden aan de gevolgen. De bedreiging van ziekmakend voedsel leidde overal ter wereld tot paniekreacties. Tomaten en komkommers - de eerste ten onrechte verdachte besmettingsbronnen - werden massaal doorgedraaid. Na veel andere speculaties en invoerverboden, bleken kiemgroenten van een biologische boerderij de schuldige te zijn.

Prof. Dr. Alexander W. Friedrich geeft uitleg over de EHEC-bacterie. Hij beantwoordt vragen uit de zaal en gaat met de bezoekers in discussie. De onderzoeken van Friedrich richten zich onder meer op infecties veroorzaakt door bacteriën in voedsel. Hij is hoofd van de afdeling voor Medische Microbiologie van het Universitair Medisch Centrum in Groningen. Zie ook: nieuwsuur.nl

Het trio Swingin'Sweet zorgt tijdens het eerste Science Café voor herkenbare jazzy melodieën en Braziliaanse klankkleuren.

 

Swingin’Sweet bestaat uit Ernst Geel (piano/bas), Folkert Terpstra (klarinet, harmonica, tenorsax, altsax) en Gouke Goedhart (gitaar).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page