top of page

Donderdag 28 januari 2016

Hoe voeden we negen miljard mensen?

 

Wetenschappelijke speurtocht door Prof. dr. ir. Rudy Rabbinge. De landbouwkundige besteedde als hoogleraar bij Wageningen Universiteit bijzondere aandacht aan duurzame ontwikkeling en voedselzekerheid. Tot voor kort was hij verantwoordelijk voor internationaal landbouwkundig onderzoek. Hij was Eerste Kamerlid en adviseerde de Verenigde Naties over landgebruik en mondiale investeringen in land- en tuinbouw.

 

Brasserie De Bank, Smeepoortstraat 1 in Harderwijk

Presentatie: Jan Douwe Kroeske

Aanvang: 20.00 uur (muziek 19.00 uur) / Toegang Gratis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De beschikbare hoeveelheid voedsel op aarde is groter dan ooit. Toch lijden nog steeds miljoenen mensen honger. Volgens een schatting van de Verenigde Naties groeit de wereldbevolking naar 9,6 miljard mensen in 2050. Dat onderstreept de enorme uitdaging om iedereen toegang te bieden tot veilig, gezond en betaalbaar eten.

 

Bij het streven naar voedselzekerheid spelen vele factoren een rol. In zijn presentatie geeft emeritus hoogleraar Rudy Rabbinge voorbeelden van wetenschappelijke ontwikkelingen en benadrukt hij het grote belang van duurzame innovaties. Ook bespreekt hij bestaande taboes, vooroordelen en regels die vooruitgang in de weg staan.

 

De muziek wordt verzorgd door Ronald Buijk en Saskia van der Meulen. Zij vormen het duo ‘Toetsweet’.

 

IMG_6742
IMG_6739
IMG_6734
IMG_6732
IMG_6723
IMG_6716
IMG_6708
IMG_6706
IMG_6695
bottom of page