Let op! Anders dan eerder aangekondigd zal Prof. dr. Ben Feringa niet op 21 februari a.s. maar op 28 maart 2019 spreken in de voormalige bibliotheek aan de Academiestraat 5

 

Donderdag 21 februari 2019

De zoektocht naar alternatieve energiebronnen

 

Brasserie De Bank, Smeepoortstraat 1 in Harderwijk

Presentatie: Jan Douwe Kroeske

Aanvang: 20.00 uur (muziek 19.00 uur) / Toegang Gratis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wetenschappelijke speurtocht door Professor dr. Marco de Baar. Hij is hoogleraar Control Systems Technology aan de Universiteit Eindhoven en vooral pleitbezorger van methoden om kerntechnologie te gebruiken als energiebron.

 

Marco de Baar werkt op de grenzen van natuurkunde en regeltechniek. In de Franse plaats Cadarache is hij samen met specialisten van de hele wereld bezig om te onderzoeken hoe fusie als energiebron ingezet kan worden.

 

In een interview vertelde Professor dr. Marco de Baar dat hij zichzelf ziet als een wetenschapper die wil helpen om energieproblemen op te lossen. “Toevallig ben ik dan iemand die aan kernfusies werkt. In het programma ITER hebben partners over de hele wereld hun krachten gebundeld om de technologische haalbaarheid van fusie als schone energiebron aan te tonen.”

 

Over zeven jaar verwacht het gigantische kernfusie-experiment ITER de eerste testen te verrichten. In het Science Café legt Marco de Baar uit wat kernfusie precies is en onder welke condities die kan plaatsvinden. Hij gaat ook in op de vraag hoe lang het mogelijk zal duren voordat kernfusie een bijdrage kan leveren aan de Europese energiemix.

 

De muziek wordt verzorgd door ToetSweet.

 

AGENDA

 

Donderdag 28 maart 2019

Prof. dr. Feringa, Nobelprijswinnaar scheikunde

Let op! Locatie: Voormalige bibliotheek, Academiestraat 5, Harderwijk