top of page

Science Cafe Harderwijk - Terugblik Seizoen 2016 - 2017

 

 

Haperende Hersenen  6 oktober 2016

 

 

 

 

 

 

Professor Iris Sommer is hoogleraar Psychiatrie aan het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Ze schreef de boeken ‘Stemmen Horen’ en ‘Haperende Hersenen’.  In het Science Café geeft zij op donderdag 6 oktober uitleg over hersenaandoeningen. Op haar advies volgt op zondagavond 9 oktober de vertoning van de film ‘Shock Head Soul’ in de Catharinakapel. 

 

Bekijk tekst

 

Zoektocht naar medicijnen voor de ziel  24 november 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wetenschappelijke speurtocht door Prof. dr. Berend Olivier. De onderzoeken van de emeritus hoogleraar Farmacologie van het Centrale Zenuwstelsel aan de Universiteit Utrecht leidden tot een nieuwe groep geneesmiddelen: de serenica.

Hij legde tevens de basis voor de huidige kennis over de neurobiologie van agressie en geweld. Ook ontwikkelde hij in teamverband een medicijn voor patiënten met een dwangstoornis.

Bekijk Tekst

Hoe lief is het knuffelhormoon  26 januari 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe lief is het knuffelhormoon?

 

Wetenschappelijke speurtocht door dr. Peter Bos, universitair docent Psychologische Functieleer aan de Universiteit van Utrecht. De Harderwijkse onderzoeker bestudeert de rol van hormonen op ons sociale gedrag. Samen met de bijbehorende processen in de hersenen. In het Science Café geeft hij uitleg over het ‘knuffelhormoon’.Bekijk Tekst

Steeds slimmere robots  23 maart 2017

 

 

 

 

Wetenschappelijke speurtocht door Professor dr. Robert Babuska, hoogleraar intelligente controle en robotica aan de Technische Universiteit Delft. Als wetenschappelijk directeur van het Delftse Robotica Instituut houdt hij zich bezig met diverse typen robots. Hij is gespecialiseerd in lerende systemen en de voorspellende controle op die systemen. 

Bekijk Tekst

 


 

bottom of page