top of page

Science Cafe Harderwijk - Terugblik Seizoen 2013 - 2014

 

Het dreigend gevaar van overstromingen donderdag 27 maart 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

Als gevolg van klimaatveranderingen nemen wereldwijd de aantallen heftige stormen en overstromingen toe. En daarmee de risico’s op catastrofes in kustgebieden.

Professor Jeroen Aerts doet al bijna twintig jaar onderzoek naar methoden om met name stedelijke gebieden beter te beschermen tegen deze natuurrampen.

 

Bekijk tekst

 

 

 

Science Café Xtra 11 februari 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar gewoonlijk gerenommeerde wetenschappers uitleg geven over de wonderen van hun vakgebied, stonden op dinsdag 11 februari 2014 de zoektochten van jonge onderzoekers centraal. In Science Café Xtra deden middelbare scholieren hun wetenschappelijke ontdekkingen uit de doeken.

 

Bekijk foto's en tekst

 

 

 

Vitaal naar 100+ 30 januari 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

Op donderdag 30 januari was Professor dr. Rudi Westendorp, hoogleraar interne geneeskunde bij het Leids Universitair Medisch Centrum onze gast. Hij heeft voor een volle zaal een boeiende uiteenzetting gegeven over alle facetten van 'de ziekte ouderdom' en hoe het kan dat steeds meer mensen op steeds hogere leeftijd zullen sterven. 

 

Bekijk foto's en tekst

 

 

 

Cradle to cradle: het einde van wegwerpconsumptie? 28 november 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

Op donderdag 28 november 2013 was Professor dr. Louise Vet, hoogleraar aan de Wageningen Universiteit en directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie onze gast en heeft een voor velen zeer boeiend betoog gehouden over 'het einde van' onze wegwerpconsumptie.

 

Bekijk tekst en foto's

 

De oerknal het begin van een oneindig heelal 26 september 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

Op donderdag 26 september 2013 werd er een voor velen interessant onderwerp besproken. Professor dr. John Heise, bijzonder hoogleraar aan de Faculteit Physica en Astronomie aan de Universiteit Utrecht, nam ons mee in zijn reis naar het begin van het het universum. Een heldere en duidelijke uitleg met behulp van metaforen over de 'geboorte van het universum', hij liet ons het geluid van het universum horen en na de pauze werden er vragen gesteld over de zwarte materie waar we nog zo weinig van af weten en werd er gesproken over de eindigheid van het heelal. Al met al was het weer een zeer fascinerende en ook gezellig avond.

John Vis zorgde voor de muziek [...]

 

Bekijk tekst en foto's

 

bottom of page