top of page

Science Cafe Harderwijk - Terugblik Seizoen 2014 - 2015

 

 

Science Cafe Xtra dinsdag  14 april 2015

 

 

 

 

 

Bekijk tekst en foto's


Internet en cybersecurity donderdag 26 maart 2015

 

 

 

 

 

 

Het vierde Science Café van het seizoen met een Wetenschappelijke speurtocht door Professor Jan van den Berg, hoogleraar cybersecurity aan de TU Delft en directeur van de Cybersecurity Academy in Den Haag.

 

Bekijk tekst en foto's

 

 

De dosis maakt het gif donderdag 22 januari 2015

 

 

 

 

 

 

Alweer het derde Science Café van het seizoen met een wetenschappelijke speurtocht door Professor dr. Martin van den Berg, hoogleraar toxicologie aan het 'Institute for Risk Assessment Sciences' (IRAS) van Universiteit Utrecht. Een interessant betoog over toxicologie.

 

Bekijk tekst en foto's

 


De Raadselen van de zwaartekracht donderdag 27 november 2014

 

 

 

 

 

In de gezellige brasserie 'de Bank' kregen we een uiteenzetting van Prof. dr. Erik Verlinde, hoogleraar in de theoretische fysica aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam, over de zwaartekracht. Met name zijn nieuwe theorie gebaseerd op de theorieën van Newton, Einstein en de snaartheorie kwam aan bod. Na de pauze werden er door het nieuwsgierig gemaakte publiek nog heel wat vragen afgevuurd. Al met al weer een erg interessant Science Café onder leiding van Jan Douwe Kroeske.

 

Bekijk tekst en foto's

 

Erfenis en toeval bepalen onze gezondheid donderdag 25 september 2014

 

 

 

 

 

 

 

Genetica is de wetenschap die de erfelijkheid beschrijft en probeert te verklaren. Levende wezens geven eigenschappen door aan hun nakomelingen. Dat geldt voor planten, dieren en mensen. 
Prof. dr. Martijn Breuning geeft uitleg over erfelijke aandoeningen. Zijn oudste zus had het Syndroom van Down. Die realiteit daagde hem uit om zich te verdiepen in de genetica. Snel raakte hij gefascineerd door de nieuwe inzichten van de erfelijkheidsleer.

 

Bekijk foto's en tekst

bottom of page