top of page

Science Cafe Harderwijk - Terugblik Seizoen 2015 - 2016

 

 

Supercomputer  24 september 2015

 

 

 

 

 

 

De Leidse natuurkundige Carlo Beenakker is bij ons te gast. Hij bestudeert het gedrag van de deeltjes en bedenkt hoe je met die kennis nieuwe technologieen kunt ontwikkelen. Zoals een 'nanocomputer'. 'Een machine die oneindig veel sneller kan rekenen dan onze huidige computers. 

 

Bekijk tekst


 

Slapen is niet altijd lekker 26 november 2015

 

 

 

 

 

 

Wetenschappelijke speurtocht door Dr. Sebastiaan Overeem, slaapdeskundige en arts-onderzoeker bij het Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe in Heeze en bij Radboud UMC in Nijmegen.

 

Bekijk tekst

 

Hoe voeden we 9 miljard mensen 28 januari 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

Wetenschappelijke speurtocht door Prof. dr. ir. Rudy Rabbinge. De landbouwkundige besteedde als hoogleraar bij Wageningen Universiteit bijzondere aandacht aan duurzame ontwikkeling en voedselzekerheid.


Bekijk tekst

 


Aanpassen aan een warmer wordende wereld 31 maart 2016

 

 

 

 

 

 
Wetenschappelijke speurtocht door Prof. dr. Marcel Visser. Hij is afdelingshoofd Dierecologie bij het Nederlands Instituut voor ecologie. Als hoogleraar is hij verbonden aan Wageningen Universiteit en de Rijksuniversiteit Groningen. De evolutionair ecoloog onderzoekt verschuivingen in voedselketens als gevolg van klimaatverandering.

Bekijk tekstWetenschappelijke speurtocht door Prof. dr. Marcel Visser. Hij is afdelingshoofd Dierecologie bij het Nederlands Instituut voor Ecologie. Als hoogleraar is hij verbonden aan Wageningen Universiteit en de Rijksuniversiteit Groningen. De evolutionair ecoloog onderzoekt verschuivingen in voedselketens als gevolg van klimaatverandering.

bottom of page