top of page

Erfenis en toeval bepalen onze gezondheid.

 

Donderdag 25 september 2014

Wetenschappelijke speurtocht door Prof. dr. Martijn Breuning, klinisch geneticus bij het Leids Universitair Medisch Centrum.

 

Brasserie De Bank, Smeepoortstraat 1 in Harderwijk

Presentatie: Jan Douwe Kroeske

Aanvang: 20.00 uur (muziek 19.00 uur) / Toegang Gratis

 

Foto's (Han Zadelhoff) 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Genetica is de wetenschap die de erfelijkheid beschrijft en probeert te verklaren. Levende wezens geven eigenschappen door aan hun nakomelingen. Dat geldt voor planten, dieren en mensen. Deze eigenschappen zijn opgeslagen in de genen, zoals Gregor Mendel in de negentiende eeuw ontdekte. Niet alle erfelijke eigenschappen komen tot uiting bij de volgende generatie. Soms lijken de genen een of meer generaties over te slaan.

Prof. dr. Martijn Breuning geeft uitleg over erfelijke aandoeningen. Zijn oudste zus had het Syndroom van Down. Die realiteit daagde hem uit om zich te verdiepen in de genetica. Snel raakte hij gefascineerd door de nieuwe inzichten van de erfelijkheidsleer. Inmiddels wordt hij al jaren lang beschouwd als vooraanstaand deskundige in zijn vakgebied. Als het nodig is mengt hij zich in het publieke debat over de morele aspecten van genetische toepassingen.
 

De muziek wordt verzorgd door Swingin'Sweet.

 

 

bottom of page