top of page

Donderdag 30 januari 2014 Vitaal naar 100+ 

 

 

Wetenschappelijke speurtocht door Professor dr. Rudi Westendorp, hoogleraar interne geneeskunde bij het Leids Universitair Medisch Centrum.  

 

Brasserie De Bank, Smeepoortstraat 1 in Harderwijk

Presentatie: Jan Douwe Kroeske

Aanvang: 20.00 uur (muziek 19.00 uur) / Toegang Gratis

 

Foto's Han van Zadelhoff

 

Niemand ontkomt aan ouder worden. Voor kinderen is dat nog wel een boeiend vooruitzicht, voor volwassenen een voldongen feit dat nu eenmaal bij het leven hoort. Het is ook een feit dat nog nooit zoveel mensen zo’n hoge leeftijd hebben bereikt als nu. De oudste mens aller tijden is 122 geworden. “De eerste mens die 135 wordt, is al geboren,” verklaart  Professor Rudi Westendorp in zijn boek ‘Oud worden zonder het te zijn’.

Prof. dr. Rudi G.J. Westendorp studeerde geneeskunde aan de Universiteit Leiden, waar hij ook zijn opleiding volgde tot internist. Sinds zijn benoeming tot hoogleraar, specialiseerde hij zich in veroudering. Hij onderzoekt aandoeningen die met ouderdom te maken hebben. Dat combineert hij met een zoektocht naar gezond ouder worden.

In het Science Café legt hij uit waarom ons lichaam eigenlijk slechts voor veertig levensjaren is gebouwd. Gelukkig vertelt hij er ook bij hoe we de scherpe kanten van veroudering kunnen vermijden. En wat we kunnen leren van mensen die extreem lang leven.

 

De muziek wordt verzorgd door Swingin’ Sweet onder leiding van Ernst Geel.

 

bottom of page