top of page

Science Cafe Harderwijk - Terugblik Seizoen 2019 - 2020

 

De fatale gevolgen van afbrokkelend bouwtoezicht  26 september 2019

 

 

 

 

 

 

Professor ingenieur Rob Nijsse benadrukt keer op keer dat streng en onafhankelijk bouwtoezicht noodzakelijk is. Dat zal hij ook doen tijdens zijn betoog bij het Science Café. “Er is nauwelijks toezicht meer. Gemeenten bezuinigen er al jaren op en het is nog kwalijker dat bouwtoezicht wordt overgeheveld naar private partijen.”

 

Bekijk tekst

 

190902 SCH nr3 2019-1.jpg

Microplastic: Noodsituatie of overdrijving?

 

 

 

 

 

 

Professor dr. Bart Koelmans onderzoekt de implicaties van plastic afval in het milieu en in onze samenleving. Uiteraard vooral om tot oplossingen te komen. Hij is hoogleraar Aquatische Ecologie en Waterkwaliteitsbeheer aan Wageningen University & Research. Met ruim 170 publicaties op zijn naam is hij een veel gevraagd spreker op conferenties en symposia.

 

Bekijk tekst

 


Antibiotica: Is het einde in zicht?


Professor dr. Marc Bonten is als arts-microbioloog verbonden aan het Universitair Medisch Centrum (UMC) in Utrecht. Daar houdt hij zich bezig met alle aspecten van infectieziekten. Hij is verantwoordelijk voor het laboratoriumonderzoek naar de oorzaak van infecties bij patiënten. Een belangrijk onderdeel van zijn werk is de preventie van infecties en het voorkomen van verspreiding van ziekteverwekkers in het ziekenhuis. 

 

Bekijk tekst


 

191014 SCH nr4 2019 A3 nieuw.jpg
191223 SCH nr1 2020-1.jpg
bottom of page