top of page
Schermafbeelding 2022-09-16 om 16.09.41.jpg

Donderdag 29 september 2022

 

Prof. dr. Marion Koopmans. Titel: maken we het virussen niet te gemakkelijk? 

Prof. dr. Marion Koopmans is hoogleraar virologie en hoofd van de afdeling Viroscience van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Prof. Koopmans was lid van het Outbreak Management Team dat het kabinet adviseerde bij de bestrijding van de Covid-19 pandemie, ook adviseert zij de WHO bij de wereldwijde bestrijding van infectieziekten. 

Dinsdag 22 November 2022

Prof. dr. M. (Marc) Naguib, Professor in Behavioural Ecology, Wageningen University & Research.

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met Vogelbeschermingswacht Noord Veluwe. 

Prof. dr. Marc Naguib is sinds 2011 hoofd van de afdeling gedragsecologie van Wageningen University & Research. Voordien heeft hij na zijn opleiding tot bioloog in Berlijn wetenschappelijke functies vervuld in Bielefeld (Duitsland), Chapel Hill (Verenigde Staten), Parijs (Frankrijk) en van 2008 tot 2011 bij de afdeling dierecologie van het Nederlands Instituut voor Ecologie van de Koninklijke Academie van Wetenschappen. Zijn grootste belangstelling gaat uit naar de sociale organisatie van dierengemeenschappen, in het bijzonder van vogels.

Donderdag 26 Januari 2023

Prof. dr. Rien van de Weijgaert is kosmoloog en hoogleraar bij het Kapteyn Instituut, afdeling astronomie van de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn wetenschappelijke belangstelling gaat onder andere uit naar het kosmische web, de grootste structuur van het heelal, die onder invloed van de zwaartekracht na de oerknal ontstonden en zeker ook naar de geheimzinnige donkere materie en donkere energie. ‘Niemand heeft ook maar een flauw idee wat het is’ zei hij in 2011. Weten we nu meer?

bottom of page