top of page

Donderdag 22 maart 2018


Prof. ir. Ellen Kampman

'Wat is gezonde voeding'

Brasserie De Bank, Smeepoortstraat 1 in Harderwijk

Presentatie: Jan Douwe Kroeske

Aanvang: 20.00 uur (muziek 19.00 uur) / Toegang Gratis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wetenschappelijke speurtocht door professor dr. ir. Ellen Kampman, hoogleraar ‘humane voeding’ bij Wageningen University & Research. Zij deed veel onderzoek naar de relatie tussen voeding en het ontstaan van kanker. De laatste jaren richten haar onderzoeken zich meer op de rol van voedsel tijdens en na de behandeling van kanker. 

 

Professor Ellen Kampman studeerde Voeding en Gezondheid aan de Wageningen Universiteit. Bij TNO Voeding in Zeist voerde ze haar promotieonderzoek uit naar de rol van zuivel bij het voorkomen van dikke darmkanker. Ze werkte in de Verenigde Staten bij de Harvard University in Boston en de University of Washington in Seattle.

 

In 1996 keerde ze terug naar Wageningen om haar onderzoeken naar voeding en kanker verder uit te bouwen. Ze heeft ruim honderd publicaties op haar naam staan in internationale vaktijdschriften.

 

Ellen Kampman beschouwt het als een uitdaging om wetenschappelijke kennis over te dragen aan een groot publiek. In een interview met haar op de website van Wageningen Universiteit zegt ze: “Dat is hard nodig, want er bestaat veel onduidelijkheid over voeding en gezondheid.”

 

De muziek wordt verzorgd door 3Colors.

 

Samenwerking met Filmhuis

Documentaire ‘That Sugar’

 

Op maandag 26 maart vertoont het Filmhuis in de Catharinakapel de documentaire ‘That Sugar’ (Damon Gameau, GB, AUS 2014). De Australische acteur en regisseur onderzoekt de invloed van suiker op zijn eigen gezondheid. Hij experimenteert twee maanden met een dagelijkse inname van veertig theelepels suiker per dag. Het meest opmerkelijke is dat hij de suiker niet binnenkrijgt via snoep, chocola, ijs of frisdrank, maar via zogenaamde gezondheidsproducten als vruchtensmoothies, yoghurt met muesli en light artikelen. De film is uitgekozen door Ellen Kampman. Aanvang 20.15 uur.

 

Bezoekers van het Science Café ontvangen een kortingsbon voor de film. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal. Reserveren is mogelijk via http://filmhuisharderwijk.nl/films/ 

Foto SCH nr2-2018
sc1
sc5
sc2
sc7
sc4
sc9
sc13
sc10
sc11
sc12
sc8
sc3
sc6
sc14
180205 SCH nr2 2018 1
180205 SCH nr2 2018 2
bottom of page