top of page

Donderdag 27 september 2013: De leugens over ons eten

 

Wetenschappelijke speurtocht door Prof. dr. ir. Frans J. Kok, hoogleraar Voeding en Gezondheid bij de afd. Humane Voeding aan de Universiteit van Wageningen.

Restaurant De Oude Drukkerij, Vijhestraat 3 in Harderwijk
Presentatie: Jan Douwe Kroeske
Aanvang: 20.00 uur / Toegang Gratis

 

Foto's Han van Zadelhoff

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De zogenaamde wonderdiëten - die veel publiciteit krijgen en meestal in korte tijd veel aanhangers - werken niet. “Wie zo’n dieet volgt, krijgt gewoon te weinig eten binnen. Het lichaam kan daar niet tegen,” stelt professor Frans Kok. De voedingswetenschap heeft volgens hem genoeg van de valse beloftes van dieetgoeroes.
Daarom laat hij - bijvoorbeeld in zijn boek ‘Gezond eten, gewoon doen’ - een stevig tegengeluid horen. “Een gezond voedingspatroon met lekker eten en voldoende calorieën is wel vol te houden.”

Prof. dr. ir. Frans J. Kok geeft uitleg over de wetenschap achter onze voeding. En hij vertelt over zijn voedingsexperiment, waarin hij eerst een maand ongezond at en daarna een maand gezond. De hoogleraar Voeding en Gezondheid doet onderzoek op het gebied van eetgewoonten, overgewicht en preventie van ziekten. Hij was onder meer voorzitter van de Commissie van de Gezondheidsraad die de ‘Richtlijnen Goede Voeding 2006’ voor de Nederlandse bevolking opstelde.

Jan Douwe Kroeske is presentator van de avond.

 

De muziek wordt verzorgd door ‘Pick up together’ onder leiding van Reinier van Hoek.

 

 

 

bottom of page