Beste liefhebber, sponsor en/of Vriend van Science Café Harderwijk,

 

We hopen dat iedereen in goede gezondheid verkeert. Blijf je aan de regels van het RIVM houden, dan zien we elkaar hopelijk weer snel. 

 

Met pijn in ons hart moeten we mededelen dat de eerste avond van het seizoen 2020- 2021 op 24 september a.s. niet door gaan. Er zijn momenteel teveel restricties om een Science Café avond te organiseren. Bovendien zijn onze sprekers terughoudend om naar Harderwijk te komen omdat ze in hun dagelijks leven ook geen fysieke hoorcolleges (mogen) geven en omdat vrijwel alle wetenschappelijke bijeenkomsten tot het einde van dit jaar zijn afgelast of alleen in digitale vorm worden georganiseerd. We proberen de avond van 26 november a.s. op een andere dan de gewone wijze toch door te laten gaan. Het is echter verre van zeker of dat gaat lukken. Het zal mogelijk plaatsvinden op een andere dan onze huislocatie of misschien zelfs online. We houden u op de hoogte.

 

We zijn nu ook aan het uitzoeken of we het programma van donderdag 28 januari 2021 en donderdag 25 maart 2021 wel kunnen laten doorgaan, mogelijk op een andere locatie en in een andere vorm. Onder alle voorbehouden ziet het programma nu als volgt uit:

Donderdag 26 november 2020. ?

 

Donderdag 28 januari 2021. Vóórdat de Covid-19 pandemie uitbrak heeft prof. dr. Marion Koopmans, hoogleraar virologie en hoofd van de afdeling Viroscience van de Erasmus Universiteit in Rotterdam, ons toegezegd om op deze datum naar Harderwijk te komen. Hopelijk is haar agenda in januari 2021 wat rustiger dan nu en kan ze dan inderdaad naar ons Science Café komen. Prof. Koopmans is lid van het Outbreak Management Team dat het kabinet adviseert bij de bestrijding van de huidige Covid-19 pandemie, ook adviseert zij de WHO bij de wereldwijde bestrijding van infectieziekten. 

 

Donderdag 24 september 2020. Prof. dr. Wybo Dondorp, hoogleraar Metamedica aan de Universiteit Maastricht. Titel: “Sleutelen aan toekomstige kinderen? Een ethische verkenning”. Prof. Dondorp stond voor 25 maart 2020 op het programma maar zijn lezing moest toen worden afgelast. 

 

Blijf gezond!

 

Met vriendelijke groeten,

namens het Science Café Harderwijk,

 

Ad Sitsen (voorzitter)