NIEUWSBRIEF SCIENCE CAFÉ HARDERWIJK SEPTEMBER 2022

 

Beste liefhebber, sponsor en/of vriend van Science Café Harderwijk,

 

De viering van het tweede lustrum in het vorige seizoen is door alle covid-19-narigheid niet door gegaan maar het seizoen 2022/2023 van het Science Café Harderwijk zal worden geopend met een speciale gast. We zijn zeer verheugd dat we prof. dr. Marion Koopmans alsnog bereid hebben gevonden om op donderdag 29 september naar Harderwijk te komen. Omdat we een extra grote opkomst verwachten zal deze lezing plaatsvinden in de theaterzaal van het Christelijk College Nassau-Veluwe (CCNV). Aanvang van de lezing is 20:00 uur. De titel van haar lezing is ‘Virale infecties en hun bestrijding. De lessen van corona’. Het belooft een heel interessante avond te worden. U kunt tickets bestellen via onze website www.sciencecafeharderwijk.info

 

Prof. dr. Marion Koopmans is hoogleraar virologie aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en gespecialiseerd in virale zoönosen, virusziekten die van dieren kunnen overgaan naar mensen. Zij is lid van de Gezondheidsraad, adviseert de WHO en is lid van het Outbreak Management Team dat de regering adviseert over maatregelen die de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 moeten tegengaan. In 2018 ontving prof. Koopmans de Stevinpremie, de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap. Ook ontving zij de Machiavelliprijs en de Irispenning, jaarlijkse prijzen op het gebied van (wetenschaps)communicatie.

 

De tweede lezing van het nieuwe seizoen zal plaatsvinden op dinsdag 22 november 2022 in de Culturele Broedplaats MESS, Oranjelaan 11A, 3843 AA Harderwijk (https://messharderwijk.nl) en wordt georganiseerd in samenwerking met de Vogelbeschermingswacht Noord Veluwe. De spreker is prof. dr. Marc Naguib, hoogleraar gedragsecologie bij Wageningen University & Research. Het onderwerp van zijn voordracht betreft de oorzaken en gevolgen van het gedrag van dieren in hun sociale omgeving. 

 

De data van de volgende lezingen zijn:

donderdag 26 januari 2023 prof. dr. Rien Weygaert over donkere materie en donkere energie, en

dinsdag 21 maart 2023 prof. dr. Ad van Wijk over energietransitie, een duurzame toekomst. 

Beide lezingen zullen ook plaatsvinden in De MESS.

 

We zien er naar uit om u weer te begroeten bij deze bijeenkomsten!

 

Met vriendelijke groeten,

namens het Science Café Harderwijk,

Ad Sitsen (voorzitter) 

 

Rabo Clubsupport 2022. Stem op ons Science Café Harderwijk. Ga naar www.rabobank.nl/clubsupport  en stem! Stemmen kan ook op de site (www.sciencecafeharderwijk.info) en in de app van de Rabobank: ga naar ‘Service’ en dan ‘Zelf regelen’. Raboleden kunnen stemmen van 5 tot 27 september.