top of page

Donderdag 6 oktober / zondag 9 oktober 2016

 

Vijfjarig jubileum Science Café Harderwijk

Haperende Hersenen 

 

Professor Iris Sommer is hoogleraar Psychiatrie aan het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Ze schreef de boeken ‘Stemmen Horen’ en ‘Haperende Hersenen’.  In het Science Café geeft zij op donderdag 6 oktober uitleg over hersenaandoeningen. Op haar advies volgt op zondagavond 9 oktober de vertoning van de film ‘Shock Head Soul’ in de Catharinakapel.

Donderdag 6 oktober. Science Café

Brasserie De Bank, Smeepoortstraat 1, Harderwijk

Presentatie: Jan Douwe Kroeske

Aanvang: 20.00 uur (muziek 19.00 uur) / Toegang Gratis

De muziek wordt verzorgd door door Swingin’ Sweet onder leiding van Ernst Geel.

 

 

 

 

 

Zondag 9 oktober. Film: ‘Shock Head Soul’ (Simon Pummell, 2011)

Catharinakapel, Klooster 1, Harderwijk

Toegang:

Men kan kaarten tegen donateurstarief bestellen via de site www.filmhuisharderwijk.nl

Dat kan vanaf heden : want  Vol = Vol.

De bezoekers van het Science Cafe ontvangen van ons een kaartje, die bij het filmhuis getoond moet worden.

Aanvang: 20.15 uur.

 

Onze hersenen maken ons tot wie we zijn. Ze zorgen dat we kunnen bewegen en waarnemen. Ze zijn verantwoordelijk voor ons denkvermogen, gevoel voor humor, onze sociale vaardigheden en nog veel meer. Als er iets in onze hersenen verandert, veranderen wij zelf ook. Toch is er bij de meeste mensen weinig bekend over hersenaandoeningen.

 

In haar boek ‘Haperende Hersenen’ geeft Professor Iris Sommer mensen met verschillende aandoeningen een gezicht en een stem. Aan de hand van hun ervaringen licht zij de verschijnselen, de diagnostiek en de behandeling toe. “Een fantastisch boek, in de traditie van Oliver Sacks,” luidde de mening van het boekenpanel van De Wereld Draait Door.

 

Film: Shock Head Soul (Simon Pummell, 2011) 

In een mengeling van fictie, documentaire en animatie staat de Duitse advocaat Daniel Paul Schreber centraal. Hij schreef een autobiografisch boek over schizofrenie, paranoia en grootheidswaanzin. De advocaat (gespeeld door de Nederlandse acteur Hugo Koolschijn) geloofde dat hij via een oude typemachine rechtstreeks contact had met God. Hij was er evenzeer van overtuigd dat zijn transformatie tot vrouw de wereld kon redden.

 

Megabrein

Een gratis toegankelijke wandeling langs en door een gigantisch model van het brein. Met tal van wetenswaardigheden over de werking van de hersenen.

Kijk hier voor nog meer informatie (persbericht)

 

Donderdag 6 oktober / vanaf 11.00 uur / Terras van Brasserie de Bank

bottom of page